Infectii cu transmitere sexuala (ITS)

Numarul infectiilor cu transmitere sexuala este în crestere, în special în rândul populatiei adulte tinere. Aceasta sectiune urmareste sa învete elevii cum poate duce activitatea sexuala la raspândirea microbilor si a bolilor.

Sectiunea 2.3, „Infectii cu transmitere sexuala”, îi învata pe elevi cât de usor se pot raspândi microbii care pot fi daunatori, de la o persoana la alta, fara ca niciuna dintre aceste persoane sa îsi dea seama. Elevii realizeaza un experiment chimic pentru a observa câte persoane se pot infecta fara sa stie, în urma unui contact sexual neprotejat, si cum pot sa previna asemenea situatii.

Activitatea complementara se bazeaza pe o banda desenata. Fiecare scena a benzii desenate ilustreaza felul în care cele doua personaje principale, Ana si Horea, iau anumite decizii corecte sau gresite. Mai apoi, elevii discuta pe marginea acestor decizii, despre cât de întelepte li se par si cât relevante sunt pentru ei.

Scopurile activității alternative sunt de a încuraja studenții să aibă o percepție corectă a riscului de a lua infecții transmise sexual și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a negocia utilizarea prezervativului. Utilizând ca exemplu clamidia, acest lucru îi va ajuta pe studenți să înțeleagă susceptibilitatea persoanelor la infecție și eventualele consecințe grave prin intermediul unor istorioare și a animațiilor interactive.

 

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again