Folosirea antibioticelor si a medicamentelor

Bolile cauzate de microbii rezistenti la antibiotice reprezinta o problema îngrijoratoare în cadrul spitalelor si comunitatilor noastre. Aceasta sectiune exploreaza utilizarea antibioticelor si medicamentelor în tratarea diferitor boli si maladii infectioase.

In cadrul activitatii practice, acizii si bazele din vasele cu geloza sunt folosite pentru a reprezenta bacterii si antibiotice. Împartiti în grupuri, elevii testeaza o serie de antibiotice (solutii acide) pe bacterii (indicator din baza geloza) cultivate din mostre provenite de la un pacient si determina boala de care sufera fiecare pacient, selectând dintr-o lista.

Activitatea complementara încurajeaza elevii sa se documenteze asupra unor „subiecte la zi” relevante, legate de utilizarea antibioticelor în zilele noastre.

 

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again