The e-Bug Detective GameÎn cadrul jocului e-Bug numit Detectivul, elevii se vor juca de-a „Anchetatorul de microbi” care se prezintă la „locul faptei” unde a avut loc un incident în care este posibil să fie implicați microbii. Fiecare misiune implică un mister în care personajele principale vor avea idei greșite referitor la cauza acestuia. Jucătorul găsește indiciile care contrazice aceste idei și pe măsură ce se desfășoară evenimentele, el va descoperi adevărata cauză a problemei, învâțând pe parcurs și anumite lucruri despre microbi.

Misiunea 0: Pregătire

I se prezintă jucătorului conceptul de joc Senior, precum și design-ul acestuia și i se arată toate caracteristicile relevante necesare pentru a completa fiecare puzzle din misiuni.

Misiunea 1: Bacterii rele la Petrecerea cu grătar

Actorul Hugh Gaego s-a îmbolnăvit după ce a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la gala pentru decernarea premiilor. Agentul său de securitate, Heracles Samson crede că Hugh a fost intoxicat sau infectat în mod intenționat de către bucătar care este fratele unui alt actor care nu a câștigat niciun premiu. Jucătorul face investigații într-o baie și o bucătărie pentru a găsi dovezi de igienă necorespunzătoare și poate identifica cauza infecției, aflând astfel și câteva din motivele pentru care igiena este atât de importantă.

Misiunea 2: Când microbii o iau razna

În întreaga Europă, se raportează o boală care nu poate fi tratată prin metode normale. Chiar și cele mai puternice antibiotice se dovedesc a fi ineficiente. Fără a se ști exact motivul, această boală apare mai mult în anumite zone ale Europei. Jucătorul vizitează laboratorul unui microbiolog binecunoscut, precum și cabinetul unui medic dintr-o zonă afectată de boală. Prin descoperirea unei legături între utilizarea necorespunzătoare a antibioticului și pacienții bolnavi, jucătorul va ajunge să înțeleagă ce înseamnă rezistența la antibiotice.

Misiunea 3: Nu se merită niciodată să riști

Jucătorul este chemat pentru a investiga un caz în care o echipă de fotbal s-a îmbolnăvit subit și se suspectează un act criminal. În ciuda aparențelor inițiale care indicau că antrenorul avea motiv să trișeze, jucătorul descoperă că este posibil ca problema să aibă o cauză microbiană. Jucătorul învață importanța igienei cu privire la sticlele de apă precum și implicațiile neterminării unui tratament cu antibiotice și efectele secundare când se utilizează antibioticele altei persoane.


 

 

 

border border
border