Het e-Bug detectivespel

 In het e-Bug detective spel kruip je in de huid van een 'microbenspeurder' die de plaats van een 'misdrijf' onderzoekt. In elke missie moet je op zoek gaan naar bewijsstukken en zo het mysterie oplossen. Intussen kan je veel bijleren over microben.

Missie 0: Training

Je krijgt meer uitleg over het spel en leert hoe je de puzzels in het spel kan oplossen.

Missie 1: ongenodigde gasten op een feestje

Acteur George Pitt is ziek geworden nadat hij de prijs gewonnen heeft voor beste acteur op het filmfestival. Zijn bodyguard J-P Vandamme vermoedt dat George opzettelijk vergiftigd is door de chef-kok die de broer is van een acteur die naast de prijzen viel. De speler gaat op zoek naar bewijzen van ongepaste hygiëne in de keuken en badkamer en is op die manier in staat de oorzaak van infectie te identificeren en het belang van hygiëne te ontdekken.

Missie 2: wanneer microben uit de bocht gaan

In heel Europa zijn er meldingen van een ziekte die niet genezen geraakt met de normale medicatie. Zelfs de krachtigste antibiotica zijn onbruikbaar. Om één of andere reden komt deze ziekte meer voor in bepaalde gebieden in Europa. De speler trekt naar zo'n streek en bezoekt het labo en het kabinet van een huisarts. Door verbanden te leggen tussen verkeerd gebruik van antibiotica en het krijgen van de ziekte leert de speler over het ontstaan van resistentie tegen antibiotica.

Missie 3: gokken is verliezen

De speler wordt opgeroepen om een een situatie te onderzoeken waarbij een hele voetbalploeg plots ziek geworden is. Men heeft het vermoeden dat dit geen toeval is maar sabottage! De trainer gedraagt zich verdacht maar toch is een microbe de oorzaak van dit probleem. De speler leert over het belang van hygiëne bij het delen van flessen water, de gevolgen van het niet uitnemen van een antibioticakuur en de nevenwerkingen van het nemen van andermans antibiotica.

 

 

 

border border
border