junior banner
 

Igiena în ferma

Ferma reprezintă un mediu de învățare neprețuit care poate furniza experiențe de învățare pozitive și agreabile. Însă, este esențial să fim conștienți de microbii asociați cu mediul de fermă, uni idintre aceștia fiind dăunători oamenilor, pentru a ne asigura astfel că vizitele la fermă sunt plăcute și se desfășoară în condiții de siguranță.

Animalele de la fermă pot fi câteodată purtătoarele unor microbi care sunt folositori și nedăunători pentru animale, dar care ne pot îmbolnăvi foarte rău dacă pătrund în corpul nostru. Câteva exemple de microbi dăunători sunt: E. coli, Salmonela și Campylobacter.

Secţiunea „Igiena în fermă” îşi propune să îi înveţe pe elevi că în mediul dintr-o fermă există atât microbi folositori, cât și microbi dăunători.Elevii învață despre riscurile și beneficiile diferiților microbi din fermă, cu ajutorul discuțiilor de grup, ”rețelelor sociale”, sau printr-o călătorie la fermă pe o tabla de joc.

 

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again