junior banner
 

Welkom bij e-Bug voor basisonderwijs

e-Bug is een gratis lessenpakket dat klasactiviteiten en lesplannen aanbiedt over microben, hygiëne, antibioticagebruik en vaccinaties.

Elk hoofdstuk bevat een gedetailleerd lesplan voor de leerkrachten en werkbladen voor de leerlingen. Er zijn bovendien verschillende downloadbare animaties en presentaties beschikbaar die je kunnen helpen bij de moeilijkere aspecten van de microbiologie.

De leerlingendocumentatie kan gedownload worden als powerpointpresentatie en zo gebruikt tijdens de lessen om op die manier het aantal kopies te verminderen.

Je kan de links aan de linkerkant gebruiken om elk hoofdstuk te raadplegen of te downloaden. Of klik hier om het volledig lessenpakket te downloaden als een zip file.

Microsoft Word icon Adobe PDF icon

Het e-Bug computerspel voor lagere scholen beoogt dezelfde leerdoelen als het lessenpakket en kan worden gebruikt om de lessen op een interactieve manier aan te vullen.

 

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again