Kézmosás-oktatási világrekord kísérlet

A május 5-én tartott kéztisztaság világnapját eredetileg kórházak számára találta ki a WHO, de ma már sokféle ember vesz részt e napon a kézmosás fontosságára figyelmeztető eseményeken, versenyeken. Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala az egy időpontban, több helyszínen kézmosásoktatáson résztvevők számának Guinness rekordját tervezi megdönteni 2016. május 5-én. A jelenlegi csúcstartó a skóciai Glasgow, ahol 36 általános iskolában, 3039 diák vett részt a rekord felállításban. A Guinness rekord-kísérlet tanóra formáját fogja felvenni, így könnyen beleilleszthető az iskolai keretek közé. Az alábbi linken letölthető óravázlat alapján tartják majd az instruktorok a kézmosásoktatást.

A légúti és emésztőrendszeri megbetegedések tehetők felelőssé a legtöbb iskolai hiányzásért, pedig gyakran egy egyszerű kézmosással védekezhetnénk ellenük. Csatlakozzon az Ön iskolája is a kézmosás-oktatási világrekord kísérlethez, hogy minél több gyerek tanulhassa meg ezt az egyszerű védekezési módot a betegségek ellen. Az alábbi jelentkezési lap kitöltésével regisztrálhatnak a rekord-kísérletre. A regisztráció során megadott elérhetőségen a területi e-Bug koordinátoruk fog jelentkezni a további információkkal.

 

Jelentkezési lap

 

Kézmosás-oktatási világrekord szabályzat

 

Kézmosás-oktatási világrekord óravázlat

 

Megyei e-Bug kapcsolattartók elérhetősége

 

 

 

 

border border
border

DISCLAIMER: e-Bug was developed for use in schools pre-COVID-19 and so some activities may require modification based on your school’s distancing guidelines.

Please use your judgement and tell us how you have modified the activities, or if you would like to discuss some ideas, contact e-Bug@phe.gov.uk

Do not show me again